Over Firstgrade

"Het begon allemaal ... Een vrijdag of zaterdag, ik kan het me eigenlijk niet herinneren!

- Eiqu Miller

De naam FirstGrade en de aap - begon als een symbool en een naam voor een groep vrienden uit Kølvrå - en is tot op de dag van vandaag uitgegroeid tot een erkende naam in de kledingindustrie. Het logo bestaat uit 2 elementen, een aap en een kroon. De aap vertegenwoordigt de eerste klas op school; de kinderlijke geest die men moet onthouden om te spelen en niet alles zo serieus te nemen. De kroon staat voor eerste klasse in een vliegtuig; compromisloos, hoge kwaliteit en aandacht voor detail.

Hoe start je een bedrijf dat kleding en later merchandise verkoopt voor enkele van de grootste sterren van het land? Het zat waarschijnlijk niet helemaal in de kaarten toen Jesper Mortensen in 2015 Eiqu Miller uitnodigde in zijn toenmalige tattooshop "House of Ink Esbjerg" om een ​​gratis tatoeage te krijgen.

Eiqu was destijds een erkende influencer op Youtube, waar hij zo'n 70.000 volgers had. Eiqu was bezig met het filmen van de eerste serie Splays Youtube kanaal "De Challenge Roadtrip", samen met Stupidaagaards - en het trok Jesper's interesse.

Toen Eiqu was getatoeëerd, nodigde Jesper hem uit voor een kopje koffie aan de overkant van de straat. Het bleek dat de 20 meter naar het café van groot belang werd. "Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het kostte ons meer dan een half uur om de 20 meter te lopen, omdat er zoveel fans waren die met Eiqu wilden praten en selfies met hem wilden maken, " zegt Jesper. En het was hier dat het zaad voor een samenwerking tussen de twee werd gezaaid. 'Hij moet dan t-shirts hebben. Ik zal ze voor hem maken, " dacht Jesper.

En toen ging alles soepel, en in maart 2015 openden Eiqu en Jesper FirstGrade ApS, waar ze aanvankelijk t-shirts met logo's en apenprints verkochten aan de vele volgers van Eiqu. Sindsdien heeft het zich ontwikkeld van merchandise tot een echt kledingmerk dat in meer dan 40 jeugdwinkels in Denemarken verscheen, en tegenwoordig verkopen ze zowel merchandise voor andere profielen als kleding en accessoires die ze zelf ontwerpen.

Veel van de populaire Youtubers in Denemarken hebben grote fangroepen onder kinderen en jongeren. Daarom werkt FirstGrade alleen met Youtubers, waarvan we denken dat we daar voor kunnen instaan.

"We noemen onszelf niet voor niets FirstGrade / First Class - het is een naam die we altijd proberen na te leven - onder alle omstandigheden," Eiqu Miller.

 

Hoge plafonds en veel ruimte in Jordrup

In 2018 heeft FirstGrade zijn intrek genomen in een gerenoveerd stalgebouw in Jordrup, dat 8 km buiten Kolding ligt. Het gebouw is omgebouwd tot pakhuis en kantoor, en hier hebben ze ongeveer 250 m2 om op te ravotten.

"Hier hebben we genoeg ruimte voor alles wat we nodig hebben, en we hebben vaak bezoek van Youtubers die langskomen om hun eigen merchandise te bekijken en video's voor YouTube te maken", zegt Eiqu Miller.

In de zomer is FirstGrade te vinden op beurzen en markten - en ook al heeft FirstGrade een aantal zeer indrukwekkende recensies Trustpilot, dan zijn Jesper en Eiqu grote voorstanders van de real-life trust pilot, zoals ze het noemen, wanneer ze de klanten in de ogen kijken. Hier krijgen ze inzicht in eerlijke en inspirerende meningen van klanten. “We gaan er graag op uit om onze klanten te ontmoeten. Praat met hen en krijg input en inspiratie voor de aankomende collecties, ”Eiqu Miller.

FirstGrades-missie

Het belangrijkste voor ons is dat onze klanten tevreden zijn over onze producten. Wij zijn joden en we zijn eerlijk, daarom staan ​​we ook toe als we fouten maken. We zorgen ervoor dat de kwaliteit in orde is. "Onze missie is om kleding en accessoires van zo'n goede kwaliteit te produceren dat onze klanten terugkomen om weer bij FirstGrade te kopen", Jesper Mortensen.

De mannen achter FirstGrade

Eiqu Miller, 29 jaar oud, woont in Fredericia en is een rapper op Youtube. Eiqu is een beetje een online orakel, dus hij is degene die de website, de banners, de marketing, de sociale media bewerkt en samen met Jesper het contact met Youtubere verzorgt.

Jesper Mortensen, 31 jaar oud en voormalig directeur van verschillende Tattoo Studies. Jesper woont met zijn gezin in Hejls, ten zuiden van Kolding. Jesper is verantwoordelijk voor de inkoop van collecties, kwaliteitscontrole en keuring, communicatie met ontwerpers, verkopers, winkels etc. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de communicatie met Youtubers, het organiseren van evenementen.

Aangezien er slechts 2 vaste medewerkers in FirstGrade zijn, betekent dit dat zowel Eiqu als Jesper een vinger aan de pols moeten hebben, en een vinger aan de pols hebben bij alles wat er in het bedrijf gebeurt. Dit betekent dat ze ook helpen met klantenservice, pakketpakketten en zorgen voor alle andere betrokkenen.

Daarnaast zijn er veel goede mensen die helpen de wielen draaiende te houden:

Sebastian, die voorheen onze stagiaire was, maar waar we niet zonder konden, dus daarom helpt hij ons nu om meer structuur in de winkel te krijgen.

Peter, die eigenlijk niet in dienst is van FirstGrade, maar die we hebben uitgeroepen tot 's werelds beste GLSman.

Brian en Alex, dat zijn onze bekwame verkopers die communiceren met de winkels in Denemarken.

Kewin en Sofie, onze twee geweldige en creatieve ontwerpers. Kewin ontwerpt ons eigen kledingmerk FirstGrade en Sofie is de motiefontwerper op onze Youtube-kleding.

2015-2016


https://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/youtuberen-eiqu-miller-goes-to-hollywood/5989824

Eiqu gaat naar Hollywood. Als gastheer voor de Deense nickelodeon-kijkers - Eiqu moet ze achter de schermen meenemen!

https://www.tvmidtvest.dk/artikel/eiqu-millers-vej-til-toppen-af-youtube

Een mager eerlijk en opwindend interview door Eiqu Miller, waarin hij vertelt over zijn leven tot het jaar 2016.

https://nyheder.tv2.dk/business/2016-06-20-18-aarig-youtuber-efter-historisk-aftale-det-maa-godt-vaere-lidt-gakket

Rasmus Brohave & Eiqu Miller zullen, in samenwerking met Faxe kondi, 10 documentaires maken. Spannend artikel over een geweldige samenwerking.

 

Oude FirstGrade-collectie
Oude FirstGrade-collectie
Over ons foto's
Oude collectie t-shirt
Oude collectie t-shirt
Eiqu en paard

2017


http://blog.nordal.eu/at-the-firstgrade-mansion/

FirstGrade herenhuis! Toen Eiqu en Jesper samen introkken in het huis, kregen ze gesponsord meubilair voor het hele huis, wat wordt gespecificeerd in het artikel hierboven.

http://oplev.ford.dk/fra-dearborn-til-koelvraa/

Artikel over de FirstGrade-auto zelf, die is verijdeld met het WILDEST-ontwerp! Bekijk het artikel en zie de auto die veel aandacht krijgt op straat.

http://www.mynewsdesk.com/dk/ford-motor-company/pressreleases/eiqu-miller-bliver-stuntkoerer-for-ford-2186170

Eiqu ging naar Londen, waar hij zou leren als stuntrijder! Wilde handremdraaien en parkeerterreinen, waarover u in het bovenstaande artikel veel meer kunt lezen.

https://vafo.dk/artikel/500-700-b%C3%B8rn-stod-i-k%C3%B8-for-at-m%C3%B8de-eiqu-miller

Lees het artikel hier, waar Eiqu Miller Grindsted bezoekt - 500-700 kinderen stonden in de rij om hun grote idool te zien.

 

2018


https://fredericiaavisen.dk/first-grade-toej-fra-influencer-eiqu-miller/

Een spannend artikel over ons kledingmerk! Hier kunt u ook lezen over Shopping Bazar in Fredericia, waar FirstGrade jaarlijks met onze stand deelneemt. Lees het hierboven!

https://fyens.dk/artikel/kendt-youtuber-er-flyttet-til-fredericia-voldgravene-er-megafede-2018-11-16(2)

Artikel over Eiqu en Jesper, en over hoe ze door het bedrijf zijn verhuisd.

https://www.elbobladet.dk/elbobladet/Eiqu-Miller-er-klar-med-stand-til-Shopping-Bazar/artikel/373121

Nog een artikel over Shopping Bazar Fredericia, waar we elk jaar aanwezig zijn. Natuurlijk hebben we de gaafste stand op de beurs ;-)

Jesper Mortensen en Eiqu Miller
Jesper Mortensen en Eiqu Miller
De studie bij FirstGrade